Login Koszyk: 0 PLN / 0
Grudzień 2024
Pn Wt Śr Cz Pt So N
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Styczeń 2025
Pn Wt Śr Cz Pt So N
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
Luty 2025
Pn Wt Śr Cz Pt So N
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627280102
Marzec 2025
Pn Wt Śr Cz Pt So N
24252627280102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
Kwiecień 2025
Pn Wt Śr Cz Pt So N
31010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293001020304
cena: darmowe
Muzeum Geologiczne w Warszawie wejście od ul. Wiśniowej 69
od 2024-09-24 | 12:00
do 2024-09-24 | 18:00

Taste Spain 2024

Szanowni Państwo, 

Osiągnęliśmy maksymalną ilość rejestracji na wydarzenie, w związku z czym rejestracja nowych uczestników nie jest już możliwa. 
Zapraszamy do śledzenia naszego kalendarza lub strony na Facebook, gdzie na bieżąco informujemy o organizowanych przez nas degustacjach.

---

Save the date: 24 września 2024
godz. 12:00 - 18:00
Muzeum Geologiczne w Warszawie
wejście od ul. Wiśniowej 69

Taste Spain, znane wcześniej jako Varsovino, to spotkanie hiszpańskich producentów z polskimi importerami i dystrybutorami żywności i napojów, sommelierami, restauratorami, hotelarzami i przedstawicielami mediów branżowych.


Taste Spain zaprasza do odkrywania hiszpańskich smaków i nawiązania nowych kontaktów. Podczas wydarzenia hiszpańskie firmy poszukujące polskiego partnera zaoferują gościom do degustacji swoje specjały: jamón ibérico, wędliny, sery, wina i likiery oraz słodycze. Ponadto w tym roku przygotujemy dwa wydarzenia towarzyszące, których szczegóły podamy wkrótce.


Plan Degustacji


12:00-18:00 Wystawa ogólna


12:30-14:00 Degustacja hiszpańskiej oliwy z oliwek 

Degustację poprowadzi Monika Solińska, pierwsza i jedyna w Polsce sommelierka oliwna, certyfikowana przez nowojorski "Olive Oil Times" i International Culinary Center w Londynie. Monika Solińska obok dzielenia się wiedzą podczas wykładów i warsztatów, prowadzi sklep z ekskluzywnymi oliwami z całego świata EVOO Premium.


15:00-16:30 Warsztaty profesjonalnego krojenia szynki iberyjskiej

Warsztaty poprowadzi gość specjalny, Jesus Manuel Garcia, posiadający tytuł mistrza cortador de jamon, rekomendowany przez ASICI - hiszpańskie zrzeszenie producentów wieprzowiny iberyjskiej. Jesus M. Garcia posiada ponad dwudziestoletnie doświadczenie w swoim fachu. To szczególne zainteresowanie i pasję odziedziczył po swoim ojcu, dzięki któremu pierwsze "kroki", a właściwie cięcia, dokonywał już w wieku 8 lat.

Podczas warsztatów Jesus M. Garcia wyjawi tajniki krojenia szynki. Technika stosowana przez hiszpańskich mistrzów polega na krojeniu szynki pod odpowiednim kątem jak najcieńszych plastrów, co pozwala na uwolnienie i podkreślenie wyjątkowych walorów szynki. Przy mistrzowski cięciu, plaster szynki jest odpowiednio cienki, a przerosty tłuszczu dodatkowo zmiękczają teksturę mięsa, roztapiając się na podniebieniu. 


Ważna informacja dotycząca rejestracji udziału w wydarzeniu:

Taste Spain to profesjonalne wydarzenie dedykowane firmom związanym z importem i dystrybucją żywności i napojów alkoholowych oraz branży HoReCa. Obowiązuje wcześniejsza rejestracja online, do której zapraszamy wyłącznie osoby zawodowo zajmujące się winem i gastronomią oraz media branżowe. Po weryfikacji zarejestrowanych gości organizator będzie wysyłać emailowe potwierdzenia uczestnictwa niezbędne do udziału w degustacji. Weryfikacje otrzymają rejestracje zawierające dane reprezentowanej firmy, prosimy zatem o podawanie firmowych adresów email*Szczegółowe instrukcje na dole strony – warto przeczytać aby skrócić czas poświęcony na rejestrację.

 

Lista wystawców:

1. Grupo Montes Norte, www.grupomontesnorte.com VdT Tierra de Castilla, oliwa i wino

2. Bodegas Aradón, www.aradon.es La Rioja wino

3. Truffles Manjares de La Tierra, www.manjaresdelatierra.com Teruel, trufle, oliwa, sery

4. Castell D'Or, www.castelldor.com Cava, Tarragona, wino          

5. Roqueta Origen, www.roquetaorigen.com/es/ Terra Alta, wino

6. La Estrella del Jamón, www.laestrelladeljamon.com Teruel, Jamón de Teruel DOP, szynki

7. Más Comtal, https://www.mascomtal.com/es/ Penedés, wino

8. DeRaza Ibéricowww.deraza.es Toledo, wędliny iberyjskie        

9. Bodegas Alcardewww.alcardet.com VdT Tierra de Castilla, wino

10. Productos Pepito la Nía, www.productospepito.es Alicante, słodycze (magdalenki)

11. Bodega Madrid Romero, www.bodegamadridromero.com Jumilla, wino

12. Destilería Noara Company, www.noaracompany.com Alicante, alkohole mocne

13. Arinzano, www.arinzano.com Navarra, wino    

14. Bodegas La Remediadora, www.laremediadora.com La Mancha, wino  

15. United Confectionary, www.uniconf.com.es Tenerife, słodycze          

16. Santa Catalina, www.santacatalina.es La Mancha, oliwa i wino    

17. Antonio Alvarez Jamones de Trevelez, www.antonioalvarezjamones.com Granada, szynki iberyjskie DOP Trévelez

18. Bodegas Marques de Cáceres, www.marquesdecaceres.com La Rioja, wino      

19. Los Gredales de el Toboso, www.bodegalosgredales.com VdT Tierra de Castilla, wino      

20. Bogarve 1915, www.bogarve1915.com VdT Tierra de Castilla, wino  

21. Jamondor, www.jamondor.com Valencia, szynki hiszpańskie          

22. Celler Ardevol i Associats Priorat, wino

23. Vinyes dels Aspres, www.vinyesdelsaspres.cat Empordá, wino

24. Jamones y Embutidos Hermanos Hoyos, www.hermanoshoyos.es/es Valladolid, wędliny iberyjskie DOP Guijuelo

25. Terra Cellars, www.terracellars.es Tarragona, wino

26. Marcial, www.marcialguijuelo.es Salamanca, wędliny iberyjskie DOP Guijuelo

27. Bodega Toni Beneito, www.tonibeneito.com Valencia, wino    

28. Finca Hualdo https://casasdehualdo.com/ Madrid, oliwa, sery       

29, El Lagar de Moha, www.lagardemoha.com VdT Castilla y Leon, wino


 

KATALOG PRODUKTÓW W PDF


Organizatorem jest ICEX - Hiszpański Instytut Handlu Zagranicznego we współpracy z Ambasadą Hiszpanii w Warszawie oraz Taste it All.


Nasi Patroni Medialni:

www.horecanet.pl

Nowości Gastronomiczne

Food Service

Trybuszon

Szef Kuchni Magazyn Branży Gastronomicznej

FermentMag

Winisfera.pl

Radio Kulinarne Wine Podcast



Wydarzenie przeznaczone jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.


Wydarzenie będzie rejestrowane w formie zdjęć i materiałów wideo. Zapisując się do udziału automatycznie wyrażają Państwo zgodę na rejestrację i publikację swojego wizerunku w mediach społecznościowych oraz na udostępnienie swoich danych kontaktowych wystawcom z Hiszpanii.


W przypadku pytań prosimy o kontakt emailowy z Marzeną Krucz na adres m.krucz@tasteitall.eu


* Przedstawicieli branżowych rejestrujących się na wydarzenia Taste It All zachęcamy do założenia konta na www.tasteitall.pl . Przy zakładaniu konta poprosimy o JEDNORAZOWE uzupełnienie danych firmowych, bez konieczności powtórnego podawania ich przy rejestracji udziału w kolejnych naszych wydarzeniach. Wystarczy będzie wówczas zalogować się i wybrać jedynie wydarzenie, dane będą przechowywane już w naszych systemie. W przypadku rejestracji na imprezę profesjonaloną z wyborem opcji „Bez zakładania konta”, każdorazowo trzeba będzie wpisywać komplet danych, abyśmy mogli zweryfikować Państwa przynależność do branży winiarskiej, gastronomicznej lub mediów branżowych. 

Pozostałe imprezy