Zapraszamy na projekcję filmu Chef, w reżyserii Jona Favreau oraz na degustację z menu inspirowanym filmem, którego autorem jest Mateusz Zielonka.
Projekcja odbędzie się w dniu 11. listopada br. w godz. 16:00-18:00 w sali kinowej numer 6 (1. piętro) kina Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21 we Wrocławiu.
Degustacja prezentująca amerykańskie produkty kulinarne oraz wina Kendall Jackson z Kalifornii rozpocznie się bezpośrednio po zakończeniu filmu w foyer sąsiadującym z salą kinową.
Bilety do nabycia na stronie festiwalu.
Mamy wejściówki dla blogerów kulinarnych i winiarskich, zapraszamy do kontaktu emailowego events@tasteitall.eu
____________________________________________________
Chef
Reż. Jon Favreau
Gwiazdorska obsada: Jon Favreau, Sofia Vergara, Scarlett Johannson, Robert Downey Jr., Dustin Hoffman
Komedia emanująca miłością do jedzenia. Szef kuchni Carl Casper wdaje się w konflikt z krytykiem kulinarnym, w wyniku czego traci pracę i staje się internetowym obiektem żartów. Po latach gotowania w restauracjach fine dining, przenosi swój talent do food trucka i przemierzając Amerykę ze wschodniego na zachodnie wybrzeże, karmi po drodze rzesze nowych fanów, odnosząc spektakularny sukces. Nie tylko dzięki gotowaniu.
______________________________________________________
Degustacja:
DelicioUS! przedstawia cztery proste produkty kuchni amerykańskiej, które dają dziesiątki możliwości na przygotowanie pysznych dań przez każdego szefa swojej domowej kuchni:
- najpopularniejsza na świecie amerykańska wołowina pochodząca z bezkresnych pastwisk np. Teksasu, Południowej Dśakoty, Kansas czy Nebraski
- dzikie łososie i mintaje poławiane przez małe, rodzinne firmy w arktycznych wodach Alaski
- bogate w przeciwutleniacz i betakaroten słodkie ziemniaki z Północnej Karoliny, koronny składnik każdej kolacji Thanksgiving
- uprawiany w sposób zrównoważony ryż długoziarnisty oraz do sushi (ciekawostka: znajdziecie go w większości sushi barów w Polsce!).
Spróbujcie dań wyczarowanych z tej czwórki przez zwycięzcę szóstej edycji Masterchefa, Mateusza Zielonkę.
Dania uzupełniają kalifornijskie wina Kendall Jackson, dopasowane do dań szefa przez naszego sommeliera Mateusza Jakucia.
Nie omieszkajcie spróbować też amerykańskiego Burbonu, który jest odmianą whisky produkowaną z kukurydzy i innych zbóż oraz piw z Browaru Trzech Kumpli produkowanych w Polsce na amerykańskim chmielu.
Wszystkie produkty dostępne są w szerokiej dystrybucji w Polsce.
Dodatkowe dostępne informacje: agwarsaw@usda.gov