Login Koszyk: 0 PLN / 0
Październik 2025
Pn Wt Śr Cz Pt So N
29300102030405
Degustacja Win Jesiennego Festiwalu Auchan 2025
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
Listopad 2025
Pn Wt Śr Cz Pt So N
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Grudzień 2025
Pn Wt Śr Cz Pt So N
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
Styczeń 2026
Pn Wt Śr Cz Pt So N
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
Luty 2026
Pn Wt Śr Cz Pt So N
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272801
cena: darmowe
100cznia, hala INSIDE Księdza Jerzego Popiełuszki 5, 80-863 Gdańsk
od 2025-09-05 | 10:30
do 2025-09-05 | 12:00

WOW Fest: warsztaty z wołowiny


5 września | 100cznia | Gdańsk



10:30-12:00 Warsztaty z amerykańskiej wołowiny poprowadzone przez światowej sławy mistrza BBQ, Davide Bigarella ("Mr. Big") w połączeniu z sommelierskim pairingiem z alkoholami.

Warsztaty poprowadzi Davide Bigarella - światowej sławy włoski szef kuchni i mistrz BBQ, znany ze swojego naukowego podejścia do gotowania. Davide pracował m.in. u boku Iglesa Corelliego (5 gwiazdek Michelin) i w restauracjach Carlo Cracco w Mediolanie, a dziś współpracuje z najbardziej prestiżowymi amerykańskimi markami wołowiny, takimi jak Creekstone Farms czy Snake River Farms. Jego motto - "From well done to done well" - odzwierciedla filozofię wydobywania pełnia potencjału z każdego kawałka mięsa.

Davide przyjedzie na specjalne zaproszenie Tender Meat Sp. z o.o., wiodącego dystrybutora amerykańskiej wołowiny z Polsce. Firma od 2001 roku dostarcza restauracjom i delikatesom w całym kraju najszerszą ofertę steków, burgerów i elementów wołowych z USA, w tym wołowinę z ras Black Angus i Wagyu wspomnianych wyżej marek. Tender Meat to ekspert, który od lat kształtuje rynek premium wołowiny w Polsce. 

Co czeka uczestników?

  1. Pokaz technik przygotowania i obróbki najwyższej jakości steków - od klasycznych cięć po alternatywne kawałki.
  2. Możliwość zadawania pytań i interakcji z mistrzem BBQ.
  3. Degustacja steków z amerykańskiej wołowiny Wagyu oraz Black Angus w najwyższej klasie jakości USDA PRIME.
  4. Sommelierski pairing wołowy z winem i bourbonem - połączenie smaków, które otworzy nowe kulinarne horyzonty.

Dlaczego warto?

To unikalna okazja aby zobaczyć na żywo pracę jednego z najlepszych pitmasterów w Europie!
Uczestnicy poznają różne techniki, które mogą przenieść do swoich restauracji.
Warsztaty to także inspiracja, jak zaskakiwać gości nietuzinkowymi połączeniami smaków i wykorzystać mniej popularne cięcia w swoim menu.

Zapraszamy do rezerwacji miejsc na warsztatach oraz do spotkań z dystrybutorem po ich zakończeniu (na stoisku z produktami).
Davide Bigarella

 


Paweł Zduniak


Pozostałe imprezy

WOW Fest Gdańsk
2025-09-06
WOW Fest Gdańsk
cena: darmowe
Taste Spain 2025
2025-09-18
Taste Spain 2025
cena: darmowe